Werkwijze

Een tuin ontwerpen, aanleggen en onderhouden is onze passie. Daarom vinden we het belangrijk om u vanaf het begin te kunnen bijstaan met professioneel advies en een kwalitatief product af te leveren. We nemen gedurende het hele proces de tijd om telkens opnieuw op elkaar af te stemmen zodat we uw droomtuin kunnen realiseren. 

Van eerste contact tot succesvol tuinproject in 5 stappen:

1. Persoonlijk contact

Tijdens enkele persoonlijke gesprekken verkennen we de wensen en mogelijkheden. We begeleiden u vakkundig bij de verschillende keuzes die u maakt en waar mogelijk worden reeds richtprijzen gegeven.

Ook staan wij in deze fase uitgebreid stil bij het budget. Dit is noodzakelijk om een tuinontwerp op maat te kunnen maken. 

De te ontwerpen oppervlakte wordt opgemeten en bestaande elementen worden geïnventariseerd zodat deze mee kunnen worden opgenomen in het tuinplan.

2. Ontwerpfase

Samen met onze tuinarchitecte, zetten we uw verwachtingen en wensen om in een tuinontwerp.

Schetsontwerp en vormgevingsplan

Na de detailopmeting worden de eerste voorontwerpen uitgetekend gericht op de tuinstructuur, de omgevingsfactoren en de reeds aanwezige waardevolle elementen in de tuin.

Werkplan

De constructietekeningen, verlichtingsplannen en werkplannen worden getekend. Ook bepalen we hier de materiaalkeuze.

Beplantingsplan

We maken gebruik van een minder courant, veelzijdig en vernieuwend assortiment dat op een verantwoorde manier aansluit bij uw tuin en omgeving.

3. Prijsofferte

Als de keuze voor materialen en planten is gemaakt, kan het ontwerp gefinaliseerd worden. Van zodra de plannen definitief zijn, wordt een prijsofferte opgesteld om te het ontwerp te realiseren. Ook in deze fase is er een nauwe betrokkenheid met de klant. Er kunnen afspraken gemaakt worden over termijn, fasering en/of afronding van het project.

4. Tuinaanleg

Met de nodige knowhow leggen we een tuin aan volgens de regels van de kunst. U koopt bij ons een garantie voor een lange levensduur van uw tuin. Met kennis en vakmanschap planten wij uw tuinplannen!

5. Tuinonderhoud

Een tuin is een levend en groeiend systeem dat continu in beweging is. Professioneel onderhoud zorgt ervoor dat u zorgeloos kan blijven genieten. Met een team van vakkundige, enthousiaste en ervaren mensen zorgen wij voor het tuinonderhoud. We begeleiden u door het geven van advies om uw tuin in topconditie te houden.

Ook dromen? Wij planten uw tuinplannen..  Contacteer ons